Cum sa masori hainele ca un profesionist

Cum sa masori hainele ca un profesionist

cum_sa_iei_masuri_ca_un_profesionistSingurul instrument de care ai nevoie este un metru de croitorie, care nu este scump. Acesta ar trebui sa fie realizat din vinil sau alt material textil pentru a atinge cel mai inalt grad de acuratete. Nu folosi o banda metalica retractabila, rigla sau etalon. Cu acestea nu vei obtine o masurare precisa din cauza inflexibilitatii lor. De asemenea, este important sa tineti cont, atunci cand verificati sau comparati masurile ca exactitatea masurilor este greu de garantat din cauza fluiditatii tesaturii. De aceea trebuie sa existe o diferenta de aproximativ 1/2 inch intre masuratorile enumerate si imbracamintea prorpiu-zisa.

Intinde articolul pe o suprafata plata, precum o masa sau o podea curata. Asigura-te ca intinzi foarte bine materialul, mai ales pe partea de dedesubt, pentru a elimina orice "riduri".

Terminologie:

Bust: aceasta masura trebuie luata direct sub subrat si dublata

Umeri: masoara in partea de sus a articolului de imbracaminte, de la o cusatura a umarului la cealalta

Maneci: In cazul tricourilor cu maneca lunga pentru barbati, masura se ia de la mijlocul cefei pana la incheietura palmei. La imbracamintea pentru femei aceasta masura poate fi luata de la cusatura umarului pana la incheietura palmei. Dar, in cazul bluzelor care au un design cu umeri lasati sau cu maneci stil raglan, masura este luata la fel ca in cazul bluzelor pentru barbati, de la mijlocul cefei pana la incheietura palmei.

Talie: Pentru pantaloni si fuste, masoara chiar in partea de sus a articolului de imbracaminte, dintr-un capat in altul, dupa care dubleaza. Pentru tricouri si rochii, masoara la aproximativ 6-8 inch sub axila, dupa care dubleaza numarul.

Solduri: Pentru panatloni si fuste, masoara la aproximativ 8-9 inch mai jos de talie, dupa care dubleaza numarul. Pentru tricouri si rochii masoara la aproximativ 14-16 inch mai jos de axila si dubleaza.

Tighel interior: Masoara de-a lungul piciorului, pe partea interioara, de la cusatura dintre picioare la tivul de jos.

Rise: Masoara de la cusatura dintre picoare pana la partea de sus a benzii de la talie.

Flare: Pentru pantalon, masoara la capatul cracului de-a lungul deschizaturii.

Sweep: Aceasta masura este des intalnita la haine sau jachete. Masura reprezinta circumferinta tivului de jos de la o fusta, rochie, haina sau jacheta. Pentru o jacheta sau haina, masoara de-a lungul tivului de jos, de la o margine la alta. Pentru o fusta sau rochie, masura se ia corect daca intinzi foarte bine articolul de imbracaminte si masori de la un capat la altul, dupa care dublezi.