De ce este mai avantajos sa-ti faci un costum pe comanda

De ce este mai avantajos sa-ti faci un costum pe comanda

customtailoredsuitsoverreadymadesuits4_400Daca esti ca majoritatea barbatilor, atunci ideea de a merge la croitor pentru a-ti face un costum nu-ti este pe plac. Pana la urma, de ce ai avea nevoie de un costum facut pe comanda daca esti doar un tip normal? Si cum ai putea sa-ti permiti un astfel de costum?

Ei bine se pare ca exista cateva mituri legate de costumele facute pe comanda, insa noi avem cateva sfaturi parctice care s-a putea sa iti schimbe parerea despre ideea de a-tiface un costum pe comanda.

Mit: nu este convenabil sa-ti faci un costum pe comanda

Adevar: Este mult mai inconvenabil sa te duci la 20 de magazine difrite

Sa te duci la un croitor, sa astepti sa-ti ia masurile si sa-ti faca un costum pare a fi cel mai inconvenabil lucru pe care l-ai putea face. Dar gandeste-te ce ai face in schimb. Costumele din magazin au masuri generice, asadar xista sanse mari sa ajungi sa probezi un numar foarte mare, poate chiar sa vizitezi mai multe magazine pana reusesti sa gsesti un costum care sa-ti vina acceptabil, nu bine, ci doar acceptabil. Acest tip de cumraturi iti ocupa foarte mult timp si nu faci altceva decat s ate frustrezi. Intradevar, daca iti faci un costum pe comanda, nu pleci cu el de la croitor in aceasi zi, insa timpul petrecut pentru cumaraturi este mai mic.

Mit: calitatea este cam aceasi

Adevar: Hainele facute pe comanda sunt de o calitate mai buna

Diferenta de calitate dntre cele doua vine de la felul in care ele sunt concepute: hainele din rafturile magazinelor sunt facute pe banda de o masina, in timp ce costumele pe comanda sunt revizuite si modificate de o persoana astfel incat sa-ti vina cat mai bine. Pana la urma este vorba de atntia la detaliu, care nu poate fi realizata de o masinarie. De asemenea atuci cand iti faci ceva pe comanda ai posibilitatea sa-ti alegi materialul din care sa fie facut.

Pe langa acest aspect, un alt plus este panza cu care este captusit un costum facut pe comanda. Aceasta panza este realizata din bumbac si fire de par de cal care ofera o forma si soliditate costumului si care il ajuta sa se aseze bine pe corp. De asemenea panza poate prefeni formarea blelor in interiorul costumului, evitand astfel ca acesta sa se sifoneze, in timp ce multe dintre modelele realizate pe banda doar atarna pe tine.

Mit: hainele din magazin se aseaza foarte bine

Adevar: spui asta doar pentru ca nu ai incercat inca hainele facute pe comanda

Un croitor va incerca intotdeauna sa faca haina sa vina cat mai bine pe conturul corpului tau. Costumele facute pe comanda nu doar se aseaza foarte bine, ci iti si scot in evidenta trasaturile care te avatajeaza si le mascheaza pe cele care preferi sa nu le faci vizibile. Nu vei obtine niciodata aceleasi rezultate cu o haina cumparta din magazin.

Mit: hainele facute pe comanda sunt mult mai scumpe

Adevar: multi oameni se duc la croitor pentru a economisi

Sa fim sinceri: nciun croitor nu iti va putea face un costum care sa coste mai putin decat cel mai ieftin costum de pe raafturile magazinelor. Insa daca stam sa ne uitam la imagnea de ansamblu, croitorii nu sunt atat de scumpi.  Mai intai de toate, lucrurile se rezuma la confort, comoditate si profit. Timpul tau este pretios, iar daca te duci la croitor cu masurile pentru costum, cel mai probabil vei economisi mai mult timp decat daca te-ai duce rin diferite magazine sa provezi zeci de costume. Un alt avantaj este acela ca hainele facte pe comanda la croitor sunt mai rezistente, ceea ce inseamn ca te vei bucura de le mai mult timp si nu va trebui sa te duci la cumparaturi prea des.