Lucrul de mana

lucrul_de_mana_400

Deşi astăzi, din punct de vedere financiar şi ca productivitate creaţiile manuale nu mai pot concura producţia industrială de serie, există, totuşi, surprinzător de multe persoane interesate, pasionate chiar, de lucrul manual. Şi nu doar dintre doamnele care au deprins această pasiune cu mulţi ani în urmă. În aceste vremuri agitate, multe tinere au descoperit farmecul ceasurilor liniştite petrecute lucrând.

Astfel, broderia începe întotdeauna cu punctul în cruce - adesea combinat cu alte puncte - şi continuă cu broderia liberă, broderia aplicată sau broderia cu panglică, trecând apoi la broderia decupată pe care noi o considerăm adevărata probă de măiestrie.

Croşeta oferă surprinzător de multe posibilităţi, de la tradiţionalele dantele, până la articole de îmbrăcăminte, accesorii şi chiar jucării sau podoabe pentru pomul de iarna.

Tricotajele sunt şi ele diverse, fanteziste dar nu lipsite de utilitate şi simţ practic. Dacă iarna firele folosite sunt din cele mai groase iar modelele sunt cât mai compacte, în sezoanele mai calde, tricotajele devin lejere, aerate, combinate cu croşetă.

Modelele de mana sunt creaţii ale unor designeri din întreaga lume, de la Marea Britanie, Franţa şi Germania, până la Italia, Turcia şi îndepărtatata Brazilie. Unii designeri merg pe o linie tradiţionalistă, în timp ce alţii experimentează cu multă imaginaţie şi îndrăzneală. Alegem întotdeauna tot ce este mai frumos.